Toelaatbaarheidsverklaring

Route naar een Toelaatbaarheidsverklaring voor speciaal (basis)onderwijs

Een kind dat van het reguliere basisonderwijs naar het speciaal (basis)onderwijs gaat, heeft een Toelaatbaarheidsverklaring (TLV) nodig. De te nemen stappen om een Toelaatbaarheidsverklaring te krijgen, zijn beschreven in het Schoolhandboek aanvragen TLV’s en arrangementen.

Wil je meer weten over de Toelaatbaarheidsverklaring? Lees dan dit kennisartikel in ons Kenniscentrum.

Meer informatie lezen in het Schoolhandboek over de TLV-route?

Bezwaarprocedure toelaatbaarheidsverklaring

Het Samenwerkingsverband PPO- regio Leiden is voorstander van een goede dialoog en een goede communicatie tussen school, ouders en het samenwerkingsverband, waardoor veel problemen voorkomen kunnen worden.

Route van het samenwerkingsverband naar de Commissie

Het samenwerkingsverband beslist of een leerling toelaatbaar is tot het speciaal basisonderwijs of het speciaal onderwijs. Wanneer een ouder of het schoolbestuur het niet eens is met het besluit van het samenwerkingsverband over de toelaatbaarheidsverklaring (tlv), kan zij bezwaar maken bij het samenwerkingsverband. Dit kan binnen zes weken na verzending van dit besluit.

Het samenwerkingsverband is aangesloten bij de Landelijke Bezwaaradviescommissie Toelaatbaarheidsverklaring. Deze commissie geeft advies aan het samenwerkingsverband.

Meer informatie?
Zie de Bezwaarprocedure Toelaatbaarheidsverklaring PPO hieronder en https://www.onderwijsgeschillen.nl/commissie/landelijke-bezwaaradviescommissie-toelaatbaarheidsverklaring-lbt/